úterý 30. dubna 2013

Jak použít patchworkovou deku? - How to use your quilt?

Je 22:30 a junior je unavený, tak si ustlal na okně.


It is 10:30 PM. My son is tired, so he relax on a window ledge.

pondělí 29. dubna 2013

Inspirace a blog tour

Kdo má zájem, přidejte se k 100 Blocks Blog Tour, najdete tam spoustu inspirace.


http://www.quiltmaker.com/blogs/quiltypleasures/




Join 100 Blocks Blog Tour, you will find a lot of inspiration.

úterý 23. dubna 2013

Nové zelené pruhy - New green strips

Docela se mi zalíbil vzor na dece Los Podlahos. Takže jsem využila vzorek koupený na výstavě a celý jej rozstříhala a znovu sešila. Musela jsem přidat bílo-černé, černo-bílé a modré látky. Bordura je Robert Kaufman - Dům látek Mráz.
Rozměr topu je trošičku větší než obvykle - 155* 212 cm.


I love my Los Podlahos quilt pattern, so I decide to make another one in green and blue colours (buy at an exhibit as an sample). I add blue, white-black, black-white. Border is made by Robert Kaufman.
Top  size is more than usual - 61" * 83".


WIP Wednesday at Freshly Pieced

pondělí 22. dubna 2013

Dortíčky - Little cakes

Dlouho jsem před Vámi tajila Dortíčky. Ovšem nyní je to již zbytečné, tajemství je odkryto, deka vystavena. Rozměr je 152 * 205 cm, výplň 100% polyester, ručně prošito, vzor vlastní, i když podobných dek je všude kolem ušito mraky. Na zadní stranu jsem použila látku z IKEA. Barevně se mi hodila s přední stranou. Deku jsem vyráběla skoro rok, ale ne intenzivně, čistého času asi dva až tři týdny.
Na výstavě nesklidila zvlášť velký úspěch, máma tvrdí, že je moc barevná. Ve srovnání s okolními barevně umírněnými dekami jsem jí musela dát za pravdu. Pořád mám pocit, že Češky se neumí barevně odvázat a používají stále stejné barevné kombinace (bílo-modrá, hnědo-béžovo trochu červená, žluto-trávovo zelená). Takhle tedy ne. Alespoň já ne.







This Little cakes quilt was for very long time a secret. But now, after exhibit, I cannot hide it anymore.
It´s size is 60 * 81 inches, polyester batting, machine piecing  and hand quilting. It is my own quilt design. I know, you have already seen very similar quilts. I used an Ikea fabric for backing. I made it nearly a year. 
This quilt had not big success at a exhibit. My mum says it is very colourfull. If I compare my quilt with other  restrained quilt at exhibit, she is true. I cannot believe Czech quilters still cannot use colours. They use mostly white and blue, braun-beige-little red, yellow - grassgreen. Not me.

úterý 16. dubna 2013

Pruhy - Strips

Dokončila jsem proužkovanou deku se světovým názvem Los Podlahos. Byla vystavena v sobotu na výstavě hradišťských avantgardních umělců, kde sklidila obrovský obdiv. 
Rozměr 150 * 210 cm, vlněná výplň, látky všechny možné - asi 30 různých.









Modelka je schovaná uvnitř.                 My model is under the quilt.






I have finished Los Podlahos stripy quilt. It was seen at local show of avant-garde artist.

pátek 12. dubna 2013

Zápis z výstavy - Notes from exhibit

V  sobotu jsem odjela s mámou do Prahy na Prague Patchwork meeting.  I po týdnu mám z výstavy smíšené pocity. Výstavní část byla opět ve znamení art quiltu a mám pocit, že jiný patchwork není v této společnosti vítán.  U prodejců byly k nápupům nychystány hromady látek, neodolala jsem a koupila si pár metrů, hlavně barevné puntíky. Zdá se mi, jako by část výrobců opustila výrazné barvy, k mání byla spousta neutrálních až tlumených vzorů.

Odkaz na pár fotek
Moje deka ny výstavě                My quilt on exhibit

I was in Praque on Praque Patchwork meeting with my mum.  I still have mixed feeling after one week. Exhibit was more art quilt than classic quilt, I thing other point of view is not welcome. There was many of different fabric by retailers, more fabric was in neutral colours. I bought few meters of dot fabrics






úterý 2. dubna 2013

Sobotní setkání na Praque Patchwork Meeting v 14 hodin - Meet me on Saturday in Prague at 2 PM

Vážené dámy (a možná pánové),
pokud jste se rozhodli zajet si do Prahy na letošní Praque Patchwork Meeting, 
ráda Vás uvidím a seznámím se s Vámi. Schůzka všech návštěvnic a návštěvníků se uskuteční v sobotu ve 14 hodin u mého vystaveného quiltu. Ukáži Vám jen torzo, protože jinou fotku nyní nemám. Rozměr deky je 150 * 200 cm, je velmi barevně výrazná - červená, bílá, žlutá, tyrkysová  a vzor vidíte na dalším obrázku. Jmenuje se Dortíčky. Little cakes. Autor: Jitka Oherová. Bude v sekci nine patch.
Těším se na Vás.

Ještě detail.                           One more detail.

Dear ladies, I´m glad to invite you at Praque patchwork meeting.
I´ll be happy to see you on Saturday at 2 pm by my quilt. It´s name is Dorticky , Little cakes and it is made in very bold colours. (red, yellow, turquoise, white).  Autor´s (me)  name is Jitka Oherova. At first picture you can see the only picture I have and the other picture is my draft.
I´m looking forward to see you.

WIP Wednesday at Freshly Pieced