čtvrtek 28. února 2013

Dvě vločky - Two snowballs

Na dovolené jsem ušila dvě vločky. Dvě již mám doma. 



I have made two snowballs at my holidays. I have  already two of them at home.

středa 20. února 2013

English paper piecing

Díky Dianne a blížící se dovolené jsem se pustila do ručního šití bloků. Dianne říká, že to je velmi jednoduché.  Vzor jsem si obkreslila od ní (snowball blocks) a použila i některé její látky. Za jeden večer jsem ušila polovinu bloku a druhou polovinu za druhý večer. Je to skutečně velmi jednoduché, ale celou deku bych takhle nešila. Už mám vymyšleno co se svými "sněhovými koulemi" budu dělat. Bude to alikace na nějakém pěkném podkladu. Blok má tvar pavidelného osmiúhelníku a je vepsaný do čtverce 28,5  cm.


Thanks to Dianne and coming holidays I try an English paper piecing. Dianne says it is easy. I draw a pattern along her  (snowball blocks) and use some fabric from her. First evening I made a half of block and the second half in second evening. She is right, it is easy. But I would not make a  whole quilt this way. I already know what to do with my snowballs. It is going to be an application on some amazing background. This block is regular octagon and it is inserted in square  11 1/4".   

WIP Wednesday at Freshly Pieced

středa 13. února 2013

Moře fialových šupin - Sea of violet scales

Dokončila jsem deku Moře fialových šupin. Vzor je stejný jako u deky Moře šupin a velmi jednoduchý. Zkuste jej a zbavíte se spousty ostřiřků. Rozměr 150 * 200 cm, látky bavlněné, na zadní stranu a bordury jsem použila látky kolekce Bespoken od Art Gallery Fabric. Výplň je vlněná (83% VL, 17 PES). Deka je prošitá na stroji a vzor by měl připomínat listy kapradí.







I have finished Sea of violet scales quilt. It is the same pattern as Sea of scales quilt  and it is very easy. Try it and you get rid of many scraps. It size is 59" * 79", all cotton. I used fabric by Art Gallery Fabric - Bespoken - for borders and back. Batting is wool. It is machine quilted, pattern should be like fern leaf.


WIP Wednesday at Freshly Pieced

středa 6. února 2013

WIP Wednesday

Kamarádka mě pozvala na oslavu narozenin - neuvěřitelných 150 let. A oslava nebude ledajaká, ale neobyčejná. Oslavenců je více a bude spojena s výstavou a koncertem. Tak jsem se rozhodla přispět jedním ne  moc klasickým výtvorem. Návrh a polotovar je již hotov, nyní budu žehlit a sešívat.

My friend invite me at a birthday party - someone has 150 years. The party will be not ordinary.  our birthday people are four  and party will be with an exhibition and concert. So I decide to make a special quilt for this occasion - not classic, something moderne. I have already made a plan and semi-finished product.

Dokončila jsem výstavní kousek Dortíčky, které Vám ještě dnes neukáži. Vyplnila jsem přihlášku, přišila tunel na zavěšení a vyrobila vizitku.  Deka je vypraná, složená ve skříni, příští týden ji odešlu na Praque Patchwork meeting. Když vše dobře půjde, bude vystavena 5.-7.4.2013 v Praze.

I have finished my Little cakes quilt, which I will not show you today yet.I fill a application form, sew a hanging sleeve and label. This quilt is washed ready in case. I will mail it next week to Praque Patchwork meeting. If everything is going OK, you can see it   5.-7.4.2013 on exhibition in Praque.


Konečně jsem se přesvědčila k dokončení některého z kostlivců - on není ještě moc starý, ale přibývají k němu další - takže jsem začala s quiltováním Moře fialových šupin. Vzor by měl připomínat kapradí. 

I finally make myself to finish an UFO. It is not very old, but other progress is turning in UFO. So I have started with free motion quilting - the pattern should be a fern leaf.



WIP Wednesday at Freshly Pieced