pondělí 24. září 2012

Ruční prošívání - Hand quilting

S jednou dekou si skutečně hraji. Je to moje vymazlená, zatím s pracovním názvem "Dortíčky".
Vzor prošívání vychází opět z patchworkového vzoru deky. Používám Perlovku a obyčejnou jehlu. Quiltovací jehly jsou sice malé, tenké, a ostré, ale na tuto práci absolutně nevhodné. Obvykle si sednu do obýváku, zatímco děti sledují pohádku. Na zadní stranu jsem použila látku z IKEA. Celou deku Vám dnes neukážu. Zatím je to tajemství.




I play with one quilt. It is my love quilt. It has a work name "Little cakes". Quilting pattern comes from pattern of whole quilt and follows it. I use embroidery threads and usual  needle. It is no quilting needle. I usually sit in our living room while our children watch stories. For back I have used an IKEA fabric. I will not show you whole quilt, It is secret for now.

středa 19. září 2012

Znovu pruhy - Again strips

Minulý týden jsem párala a párala. Odpárané kousky nyní skladuji na hromadě odstřižků, s kterými si zatím nevím rady. Vypadá to na další pruhovaný scrap. Bloky jsem spojila do topu a přišila bordury. Látku na zadní díl jsem již měla vybranou předem, je ze stejné kolekce (Heirloom od Joel Dewberry) jako bordura a jmenuje se  Ornate Floral in Amber (něco jako ozdobený, květinový, jantarový)  a látka na borduru má název  Paisley in Amber (slovník překládá jako kašmírový vzor s křivkovými obrazci, jantarový).  Začala jsem i prošívat, tentokráte na stroji, abych měla dříve hotovo. Použila jsem kráčející patku a melírovanou nit. Vzor prošívání je na obrázku. Nemá žádný název a použila jsem jej od kraje ke kraji.



All last week i riped my guilt top.  I put unstitched pieces to a scraps box for future string quilt. I sewed blocks into top and  connected borders. I have already choose a fabric for  backing. It is  Ornate Floral in Amber from   Heirloom collection by  Joel Dewberry. I choose for borders   Paisley in Amber. I have started quilting by machine. I used walking foot.

WIP Wednesday at Freshly Pieced

čtvrtek 13. září 2012

První setkání Moravia Modern Quilt Guild - First meeting of Moravia Modern Quilt Guild

Ve čtvrtek se uskutečnilo první setkání Moravia Modern Quilt Guild v Rohatci v parku. Zúčatsnily se celkem dvě členky. První je Dianne a druhou jsem já, Jitka. Mluvili jsme hlavně o patchworku. Setkání se vydařilo, Dianne je velmi milá. Jen jsme nemluvili o moderním patchworku. Hlavně jsme obdivovali naše výtvory. Má někdo zájem stát se dalším členem?

On Thursday it was held the first meeting of  Moravia Modern Quilt Guild in Rohatec in park. Two memebers come. First one Dianne and me, Jitka. We talk mostly about patchwork. I like this our meeting, Di is very nice person. We did not talk much about modern patchwork. We admired our work in progress. Is there anybody to join us?

sobota 8. září 2012

Co jsem udělala s pruhy II.? - What I made of strings II.?

Nařezala jsem si proužky a čtverečky a začala spojovat top. Už jsem měla půlku. Po pár dnech se mi celá kompozice přestala líbit. Tak jsem párala. Vracím se k původnímu záměru.




I cut some string and some squares and started connect my top. I made a half. After few days I decides, I do not like it any more. So I riped it. Now I return to the first purpose.

pondělí 3. září 2012

Co jsem udělala s pruhy? - What I made of strings?

Zelené a modré pruhy jsem sešila do bloků, jak jsem popsala v návodu. Na druhém obrázku jsou poskládané do plochy a na prvním i s návrhem bordury. Dnes je však vše jinak a další osud modro-zelené kombinace si nechém na příště.







I have made blocks from green and blue stings, see tutorial. I found very nice  fabric for border, but.. I decides to make it different. You will see it next time.