čtvrtek 19. dubna 2012

Fotky z Praque Patchwork Meeting 2012 - Few pictures from quilt show

Na výstavě jsem nefotila, nechla jsem fotoaparát doma. Naštěstí náš nejmladší člen bedničku měl, tak mám i fotky.

Prosím klikněte na odkaz a kochejte se.











See some pictures from  the show Praque Patchwork Meeting, use this    link.

středa 11. dubna 2012

Další kvítka na Louce - Next flowers for my Meadow quilt

S použitím zbytků i větších kusů jsem vytvořila další bloky. Mám jich nyní 12 a ještě se budu snažit ušít další 3.







I made another blocks for my Meadow quilt. I have already made 12 blocks. I will make another 3 blocks.

pondělí 2. dubna 2012

Krátka zpráva z Praque Patchwork Meeting 2012 - A quick note from Praque Patchwork Meeting 2012

V sobotu jsem vyrazila do Prahy podívat se, co je nového. Na výstavě mě zaujala spousta věcí. Tak to nej.. byla výstava francouzských dek, hodně šetřili bílou a pravděpodobně bylo jednotné téma, a to trojúhelníky nebo chcete-li půlené čtverce. Nádherné malé tvary, ruční prošívání, usedlé barvy - celkově nádherné.

Další expozice Pia Welsch byla nádherně barevná, se strojovou výšivkou.
Moc se mi líbily práce Ricky Toms. Je neuvěřitelné, jak jsou jeho práce precizně ušity, prošity a zakončeny okrajem. Takové dokonalosti já asi nedosáhnu. 
Další postřehy už nejsou plné superlativů. Na výstavě bylo plno českých prací, ale většinu bych zařadila do kategorie art quilt neboli textilní obraz. Některé už s patchworkem měli společné jen část materiálu - textil.
Česká část - soutěž o nejlepší quilt - zahrnovala asi 20 prací a bylo velmi těžké vybrat, jelikož mě žádná neoslovila jako ta nejlepší.
Mystery Kimberly Eimo měla asi 4 zástupce, což plně dostačuje, jedna práce - zeleno-modrá kombinace -  byla pěkně barevně vyvážená, dle mého gusta.
Tolik k výstavě a nyní k prodejcům.
Zahraniční látky jsou nádherné a oči by kupovaly.
Bohužel české látky jsou natolik čitelné vzorem, barevností, že jsem si nekoupila ani 1 cm. Nevím, kolik výrobců se u nás živí výrobou látek, ale neumí udělat červenou, aby byla červená (pouze jakási vínová), zelená existuje jen trávová, po jarní zeleni by se zem slehla.... A ty vzory se opakují již tolik let! A nejlepší kombinace je asi bílá s něčím. Tři barvy už je moc.
Abyste mě pochopily, já jsem docela patriot a často kupuji české zboží, ale někdy to fakt nejde.
Takže jsem si nakonec koupila 4 metry Kaffe Fasseta a Brandona a jejich kolegů. Budu mít trochu zábrany do takové nádhery říznout.

                                                             French quilts




Ricky Toms








I visited Praque Patchwork Meeting in Saturday to see what is new. I saw many things and something I love and  something less.

The best was French quilt exposition. French quilters probably has united theme - half squared triangles and a vintage look. I love very precision sewing, hand quilting and small piecing. 
I like a Pia Welsch exposition. Very nice colours and machine quilting and embroidery.
I love Ricky Toms quilts - it is so precise with so many details! Even he is a man!
There were many Czech quilts which I would call art quilt or a picture on the exposition . These quilt have not many common basic element with patchwork, mostly some fabric.