středa 27. dubna 2011

Kostým břišní tanečnice - Belly dance costume

Co dělám, když nešiji patchwork? Něco pro svoje děti. Nejstarší absolvuje v květnu tři soutěže a pro ni je určen fialový kostým z pružného sametu. Základem se stala sukně ze second handu a několik starých triček.
Celý je vyšit jabloneckými korálky a světle fialovými flitry. Ještě se rozhodnu, kolik bude třásní.
Jak dlouho asi bude asi trvat hojení rozpíchaného prostředníčku? Neumím používat náprstek a po takových větších akcích lituji.

čtvrtek 14. dubna 2011

Krabice zbytků - Box of scraps

Měla jsem (a stále ještě mám) ve skříni krabici odstřižků různých velikostí a barev z minulých projektů. Co s tím? Odpověď mi dal blog 15minutesplay.com. Takže jsem se pustila do díla a mám 15 bloků ve velikosti 25 x 25 cm. Co mají bloky společné? Není tam modrá.
Ale co dál? Mám něco vymyšlené, ale ještě jsem se nepustila do realizace, takže nejdříve dodělám Jákobův žebřík, kostým na břišní tance pro dceru ...

pondělí 11. dubna 2011

Prague Patchwork Meeting 2011

Tak jako většina postižených tvořením jsem navštívila mezinárodní výstavu v Praze. Jela jsem s mámou a sousedkou, nejdřív jsme jely do Dubče na Kreativity. Ve špejcharu jsme byly mezi prvními, mě zajímaly spíše quilty, ale nakoukli jsme pod ruce paní Veronice, která  vyráběla šperky z fimo hmoty. U stánku Bellusu jsem se seznámila s milou paní Jandejskovou a prokonzultovala můj šicí stroj a jeho "mouchy". Mám ráda scrapové deky, tak jsem si fotila hlavně je.








Na PPM mě zaujalo snad skoro vše, obdivuji šikovné ruce a jejich majitelky, fotit by se dalo vše, zde jen výběr. Tady moji favorité z výstavy Krajka.






Moc pěkné tradičně netradiční deky vytvořila  Brigitte MORGENROTH. Paní Brigitte byla osobně přítomna a byla moc milá.
Ujasnila jsem si několik věcí, co se týče barevnosti a velikosti bloků. Hlavně je velmi těžké nakombinovat modrou s jinou barvou, nejlepší kombinace dle mého jsou modrá s modrou a modrá s bílou. O tom později, protože můj modro-bílo-béžový Jákobův žebřík se právě dokončuje.
Další odkaz v galerii
Jedna velmi podrobná fotodokumentace.